Befejőzött a pesterzsébeti ESMTK csónakház felújítása

A Duna fővárosi szakaszának legjobb szakasza a Ráckevei-Soroksári Dunaág. A nyugodt vízű, gyér hajóforgalmú folyó ideális helyszíne a vízitúráknak. Az ESMTK Hullám csónakháza egy igazi érték - a békebeli hangulatú, patinás épület már generációk óta szolgálja ki a vízi túrázók igényeit. Most pedig megújult a műemlék csónakház - a Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése című pályázati projekt keretében közép-dunai szakaszon budapesti és Pest-megyei szakaszán 15 vízitúra megállóhelyet alakít ki vagy újít meg az erre a célra létrejött konzorcium.

A gyönyörű, múltidéző épületet kellő alázattak kezelte az utókor - az újonnan épült részek jól elkülönülve, a régit megtisztelve válnak el a faszerkezettől. A most épült rész előadótermet, igényes vizesblokkokat, öltözőt és kis demonstrációs termeket is tartalmaz. 


Az épületet kívülről is rendbe hozták, kifestették, a homlokzatot is felújították. Pesterzsébet új büszkesége lett az így megmentett, megőrzött épület.


. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a VEKOP 4.1.1-15. programban amelyben a Duna középső folyásának és fővárosi szakaszának vízitúra megállóhelyei kerülnek fejlesztésre.

További képek: