Balatonszemes új vízitúra megállóhelye

Ha a Balaton déli partján járunk, könnyen nosztalgikus hangulatba kerülhetünk. Balatonszemesen, a Berzsenyi strandon, árnyas nyárfák lombja alatt olyan balaton-parti élmények várnak, mint legkellemesebb gyermekkori emlékeinkben. Azonban Balatonszemes a jövő turisztikai igényeinek is megfelel - elkészült modern csónakháza, mely a vízitúrázók igényeit szolgálja tavasztól.


Messze földön híres a balatonszemesi strand, ahol több medencés élményfürdőt, úszómedencét és strandröplabdapályát, illetve remek játszóteret is élvezhetünk a strand szolgáltatásai között. De nem csak a tóban pancsolás lehet a nyaralás programja - kiváló vízitúrákat tehetünk innen Fonyód vagy épp Zamárdi irányába. Balatonszemes partját  az innen kissé messzinek tűnő, de tiszta időben csodás látványt nyújtó északi part gyönyörű látványától kísérve evezhetjük végig.


Ahhoz, hogy ezek a vízitúra élmények a széles közönség számára elérhetőek és népszerűek legyenek, rengeteg fejlesztésre van szükség. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a GINOP 7.1.2-15. - "A Balaton komplex turisztikai fejlesztése" című fejlesztési program keretében több vízitúra megállóhelyet fejleszt, hogy a Balaton vizén egyre többen tölthessék aktívan szabadidejüket, környezet tudatos módon bejárva Magyarország legnagyobb tavát.


A most elkészült hajótároló modern, letisztult vonalai a strand egyik új látványosságát képezik - a benne tárolt kajakok, kenuk, SUP-deszkák pedig tavasztól a helybéliek és az ide érkező turisták minőségi élményeit szolgálják. A hajókban GPS alapú helymeghatározó rendszer növeli a túrázók felhasználói élményét, hiszen túra után megtekinthetjük a megtett távot és útvonalat, illetve ez összeköttetésben van a nemsokára mindenki számára használható online bérlési rendszerrel is.