Az őszi Dunapart - Gödön

Az ősz az egyik legszebb évszak - a nyári hangoskodás után, megnyugszik, lecsendesedik a táj. A Dunát kísérő galériaerdők ilyenkor nagyon kellemes helynek számítanak, a már színesedő lombok csendes pattanással válnak le az ágról és kerengenek a folyó tükréig. Ha borongós az idő, akkor is jól esik itt egy séta vagy egy pár órás evezés a Dunán, ha viszont süt Nap, akkor szinte nyári körülmények között evezhetünk az őszi kék ég alatt.

A jelenleg épp felújítás alatt álló gödi csónakház környezete egészen varázslatos helyszín - ha nem csábulunk el egy a Szentendrei-sziget déli csücskére vezető vízitúrára, akkor a Huzella-kert és a Feneketlen-tó útba ejtésével nagyon kellemes, nyugalmas sétát tehetünk a part menti ösvényen. 

Az ártéren álló ősi nyárfák törzsén borostyán kapaszkodik a magasba, az alacsony vízállásnak köszönhetően pedig száraz lábbal sétálhatunk át a kis szigetre. 

A finom homokkal borított fövenyen üldögélve, hosszan nézhetjük megnyugtató lassúsággal hömpölygő Dunát, ahogy megállíthatatlanul sodorja a faleveleket a Fekete-tenger felé - határozott, vitathatatlan iránya, akár az idő.