Átadták az esztergomi vízitúra megállóhelyet

Egy sikeres közbeszerzés és munkaterület átadás után Esztergomban 2019.szeptember 6-án indult el az új vízitúra megállóhely kivitelezése, amely 2020. január 24-én zárult.


A projektnek köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus a Felső-Dunán, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások és a Duna partján nyaraló turisták mellett a folyó mentén élő családok ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) közötti kapcsolat feléledjen. 


Az új vízitúra megállóhely kivitelezése a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, GINOP-7.1.2-15-2016-00012 “A Felső és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” című fejlesztési programban. A program keretében épülő vagy megújuló vízitúra megállóhelyek hálózatának a része az esztergomi Prímás-szigeten található megállóhely fejlesztése is.


A most megvalósult beruházás elősegíti a térségi turizmus színvonalának emelését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a kajak-kenu mozgásformát válasszák az turisták és esztergomi és párkányi lakosok is. Az esztergomi Prímás-sziget és az ott található Duna part kiváló adottságokkal rendelkezik – a kenutúrákat kiváló kerékpártúrákkal köthetjük össze a Mária Valéria-híd hazai vagy párkányi oldalát is felfedezve.