Befejeződött a bölcskei Kajak-Kenu Pont kivitelezése

A bölcskei Dunapart az egyik leghangulatosabb szakasza a folyónak. Az Alföldön található település löszdombok közül kiemelkedő magaslaton található, a falu határában virágzik a fokozottan védett tátorján - de a Duna adja a legszebb arcát a falunak. A Paks-Bölcske árvízvédelmi töltés hullámtéri oldalán most új vízitúra központ fejlesztése fejeződött be, mely kiváló központja lesz a környék aktív turizmusának.A Felső-és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” című konzorciumi pályázati projekt keretében a Felső-és Alsó-Duna szakaszain 9 vízitúra megállóhely épül vagy újul meg. A Duna alsó szakaszán fejlesztett helyszínek Rácalmás, Dunaújváros, Bölcske, Kalocsa és Baja.


A projektnek köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus az Alsó Dunán, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások és a Duna partján nyaraló turisták mellett a folyó mentén élő családok ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) közötti kapcsolat feléledjen. 


A program keretében épülő vagy megújuló vízitúra megállóhelyek hálózatának a része a bölcskei Duna-parton található megállóhely fejlesztése is. A most megvalósuló beruházás elősegíti a térségi turizmus színvonalának emelését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a kajak-kenu mozgásformát válasszák az turisták és a bölcskei, paksi lakosok is.