A Ráckevei-Duna is jól vizsgázott

Szigetszentmiklóson rendezték a Hazai Vizeken sorozat ötödik állomását. A Ráckevei-Duna beevezésen ezúttal is bőven száz fölött volt indulók létszáma, az esemény rangját ráadásul két, a tokiói olimpiára készülő fiatal kenus is emelte

Szombat reggel a szigetszentmiklósi Árpád strandon gyűlt össze a vízitúrázók közössége. Az idén indult Hazai Vizeken versenysorozat egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezt bizonyítja, hogy a Ráckevei-Duna Beevezésnek 15 kategóriában, összesen 119-en vágtak neki. A versenyt Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere indította el, aki szívén viseli a város különleges természeti adottságait.


„Mindannyiunk számára nagy megtiszteltetés, hogy az ország legkiemelkedőbb 12 helyszíne között lehetünk. A Kis-Duna, az Úszóláp Tanösvény városunk és egyben hazánk egyik gyöngyszeme. Büszkék lehetünk erre a csodálatos élővilágra, de egyben felelősséggel tartozunk annak megőrzéséért. Minden igyekezetemmel azon munkálkodom, hogy megőrizzük és óvjuk ezt a területet úgy a lakosok, mint a turisták, sportolók részére.”


A nevezők ezúttal is egy rövidebb (10 kilométer) és egy hosszabb (20 kilométer) táv teljesítése közül választhattak. Legtöbben az eddigi állomásokhoz hasonlóan kajakban rajtoltak el, de kenuk is szép számmal voltak a vízen, illetve ezúttal is voltak, akik a SUP-ot választották. Az egyes kategóriák első helyezettjei dél körül értek célba. Víg Géza az esemény főszervezője, egyben a Szigetszentmiklósi Vízi Sport Egyesület elnöke szerint, egy nagyon kellemes napot zártak azok, akik szombaton közelebbről is megismerhették a Ráckevei-Duna egyedülálló élővilágát.


„Az előkészületek is jól sikerültek, reggel nyolc órára minden készen állt. Szinte mindenkinek sikerült teljesítenie a magának kitűzött célt. A hosszabbik táv fordulójánál egy frissítőpontot is kihelyeztünk, ahol dunavarsányi Tündérvizet lehetett kapni, amelyet az olimpiára készülő Fejes Dániel és Adolf Balázs osztogatott a résztvevőknek. Közös ebéd után eredményhirdetéssel zártuk az eseményt. Komoly hagyománya van nálunk a vízitúrázásnak, csodálatos ez a környezet, reméljük a jövőben is tudunk hasonló eseményeket szervezni.” – mondta Víg Géza.


A Hazai Vizeken július 10-én szombaton Zamárdiban, a sorozat egyik fő állomásának számító Red Bull Balaton-Átevezéssel folytatódik.