A legendás Csepeli Csónakház

Csepel évtizedek óta fontos központja a hazai kajak-kenu életnek, Kolonics György emlékét máig hűen őrzik az őt követő generációk, példaképként tekintve a híres sportolóra. A Csepeli Kajak-Kenu Egyesület csónakháza a sport és a szabadidős kajak-kenu sport szentélye, ahol nem csak kiváló sportolók edzenek hanem nyaranta gyermektáborok sorában kedvelik meg a fiatalok a vízi sportok hangulatát - egy életre.

A A Csepeli Kajak-Kenu Egyesület hitvallásának megfelelőan évtizedek óta kiemelkedő szerepet játszik a magyar kajak-kenu sport – tágabb értelemben a sport és az egészséges életmód – népszerűsítésében és az utánpótlás nevelésében. Színvonalas szakmai munkájuk a korosztályok teljes spektrumát lefedi: a toborzástól a nemzetközi szintű felnőtt sportolókkal történő foglalkozásig.

A patinás csónakház a szabadidős kajak-kenuzás központja is - ideális kiindulási pont a Ráckevei-Dunán tett túrákhoz. A nyári táborokban rövidebb-hoszabb evezések során ismerkedhetnek meg a fiatal generációk a vízen töltött idő nyújtotta pótolhatatlan emlékekkel. 


A nyugodt vízű, lassú folyású folyószakasz ideális kezdők számára, biztonságos tanulópályát kínálva, de a versenysportolók felkészüléséhez is kiváló körülményeket nyújt a víz. A reggeli és késő délutáni órákat a vízen tölteni olyan lélekemelő élmény, ami segít feltöltődni akár a egy fárasztó munkanapot követően is.