A Duna fővárosi szakasza és a Dunakanyar - kisfilm

A Duna évezredes vízi út, civilizációk közti határvonal és összeköttetés egyben, partján értékes természeti tájak, látványos geológiai formák, gazdag történelmi múlttal rendelkező városokat találunk. Ha új szemszögből fedeznénk fel ezt a gyönyörű vidéket, érdemes vízre szállunk, evezőt ragadnunk!

A Duna ősidők óta kínál széles vízi országutat - a lassan cammogó folyó hordott már a hátán római gályákat, török ostromhajókat, dunai tengerjárókat a történelem aktuális fordulatainak megfelelően. Most legfőképp uszályok, hófehér kirándulóhajók szelik habjait, és szerencsére újabban egyre több vízitúrázó indul el a folyón.
A Duna széles szalagja összeköt korokat és országokat - a partján szebbnél szebb várak és városok, hegyek és erdők sorakoznak. A Dunakanyarban mindegy egyszerre megtalálható - a visegrádi Fellegvárból szemlélve a folyó két, tölgyesekkel és bükkösökkel borított hegylánc között tör utat magának, a partján, szemben alattunk Nagymaros tündéri kisvárosával.
A Szentendrei-szigetet a nyugati oldalán, a keskenyebb, gyengébb hajóforgalommal rendelkező szentendrei ágon érdemes megkerülni, itt nem kell a szállodahajóktól vagy szárnyashajók által keltett méretes hullámoktól tartanunk. A varázslatos Szentendre belvárosának látképét is megcsodálhatjuk a víz felől, majd kiköthetünk a Kacsakőnél kipihenni ezt a kellemes nyári kalandot. 

A Duna fővárosi szakasza és a Dunakanyar from Vízivándor on Vimeo.