A Bodrogzug csodái

Sokan a Hegyalja és Tokaj régióra csak a borok vagy a történelmi emlékek miatt gondolnak jó szívvel, pedig mesés vízitúra helyszín is a Bodrog és a Tisza folyók találkozása. A Tiszán legendás vízitúrák vezetnek már több évtizdede, a Bodrog pedig ártének egyedi arculatáról híres.
Az emblematikus formájú tokaji Kopasz-hegy alatt kanyargó Bodrogzug minden tavasszal megtelik lelkes vízi túrázókkal - messze földről érkeznek ide megtapasztalni a csodát, amit a Bodrog jelent. 


Ilyenkor víz alá kerülnek a Bodrogot kísérő ártéri erdők, rétek, mocsarak, így teljesen új szemszögből fedezhetjük fel a vidéket, ha kajakba vagy kenuba ülünk. Ahogy egy erdei túrán a fák között sétálunk, árvíz idején úgy manőverezhetünk a törzsek között a hajóval.


A széles rétek felett fél méterrel suhanhatunk a víztükröt hasítva, a távolban pedig zöldellő hegyek zárják a horizontot. Különleges túrát tehetünk a vízi birodalommá varázsolt galériaerdőkben és tájképi szempontból is egyedülálló élményeket szerezhetünk a tavaszi Bodrogzugban!


Ehhez a túrához és a környék további szépségeihez csinál egy kis kedvet a most következő kisfilm is: