Budapesti vízi paradicsom

Pesterzsébet

Hullám Csónakház

1203 Budapest, Vizisport u. 12. , Hrsz. 170021
Telefon: +36 20 925 8503 E-mail küldése
Lapátos értékelés: 2

Akár vízen, akár jégen, éljen a felhőtlen szórakozás Erzsébeten.

A Dunán végig húzódó vízitúrahálózatnak a része a pesterzsébeti Hullám Csónakház is, ahol a most megvalósuló beruházás elősegíti a térségi vízi turizmus színvonalának emelését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a kajak-kenu mozgásformát válasszák az turisták és a pesterzsébeti lakosok is lakosok is. A békebeli hangulatú, patinás épület már generációk óta szolgálja ki a vízi túrázók igényeit, a jövő szezonra pedig megújul a műemlék csónakház. A csónakház üzemeltetője az ESMTK egyesület amely a beruházás megvalósításával hozzájárul új munkahelyek létrehozásához. Tavasszal már birtokba is vehetik a Ráckevei-Duna ágon vízitúrára indulók ezt a gyönyörű épületet!

Hullám Csónakház

Közterületen helyezkedik el Nem
Folyamkilométer 55
Szálláshely Van a helyszínen
Szálláshely kapacitása 16 fő
Sátrazási lehetőség
Ivóvíz Vezetékes víz
Zuhanyzó Melegvizes
Közösségi konyha
Tűzrakóhely
Közösségi helyiség Fedett, zárt, fűtött
Közösségi helyiség kapacitása 20 fő
Kerékpárkölcsönző Van a közelben
Kerékpárkölcsönző távolsága 1km-en túl m
Hajóbérlés
Bérelhető hajótípusok Kajak, kenu, sup, sárkányhajó
Hajószállítás
Büfé Van a közelben
Étterem Van a közelben
Élelmiszerbolt Van 1km-en belül
WiFi
Telefontöltési lehetőség
Parkoló
Legközelebbi tömegközlekedési kapcsolat 400 m

Mit érdemes tudni?

Vízparti kerület lévén, rengeteg lehetőségünk van vízisportok űzésére. Vizes játszóterével, valamint Duna-partjával külön víziparadicsomot alkotva épült fel a Hullám Csónakház, ahol sport-, és kulturális rendezvények mellett szabadidős tevékenységekre is számos lehetőség kínálkozik. Egy kellemes evezést követően a nívós Pesterzsébeti Uszodában lazíthatjuk el izmainkat pár hossz megtételével, és amennyiben a víz egy másfajta halmazállapotával kívánunk szorosabb kapcsolatba kerülni, úgy látogassuk meg a Pesterzsébeti Jégcsarnokot, ahol korcsolyakölcsönzést követően róhatjuk a kűröket, vagy lőhetjük a gólokat egy izgalmas jégkorong meccsen. Nyugodt kikapcsolódást ígér a kerület szívében található és a kerület szívügyét jelentő Kiserdő, hivatalos nevén az Újtelepi Parkerdő. A hüllőknek és kétéltűeknek is otthont adó park patakpartjával, tisztásaival, árnyas fáival a pesterzsébetiek egyik kedvelt pihenőhelye.

Pár szó a településről

Pesterzsébet a Ráckevei-Duna partján fekszik, a Csepel-szigettel a Gubacsi híd köti össze. Az 1924-ben átadott, majd a II. világháborúban felrobbantott hidat végül 1947-ben építették újjá. 70 év elteltével bejelentették, hogy jelentős felújításon fog átesni. Azoknak, akik csendesebb környékre vágynak, de az agglomerációt túlságosan távolinak érzik, ideális megoldásként szolgál Pesterzsébet, ahonnan könnyedén megközelíthető a főváros bármely része.

Nevezetességek, látványosságok

Városháza és a Kossuth tér

A Városházát második világháború előtt szépséges tornyai és szecessziós díszitései tették rendkívülivé. Az épületet környékét igen szépen rendezték az utóbbi években. Az ide vezető Kossuth Lajos utca sétálóutcává vált, míg a városháza közvetlen környezetét parkosították, így a helyiek élvezthetik az így kialakított sétáló utcát, számos szoborral, emlékművel, szökőkúttal. 

Pesterzsébeti Múzeum

A Bocsák villában található galéria a peremkerület és elődtelepülései tárgyi emlékeit őrzi és mutatja be az érdeklődőknek.

Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő

A Duna partján fekszik Budapest egyetlen jódos-brómos vizű gyógyfürdője. A Gellért fürdő gyógyvízéhez hasonló vize nőgyógyászati megbetegedések esetén is ajánlott, valamint a fürdő 43-44 fokos, minősített gyógyvize mozgásszervi panaszokra jó. A fürdő különlegessége gyógyvize mellett a török stílusú kupolás épülete és a benne található nyolc szögletű oktogon medence.

Történelem

A kerület 1897-ben jött létre önálló községként, Erzsébetfalva éven. A település lakossága rohamosan növekedett. Neve többször is megváltozott, volt Leninváros, Pestszenterzsébet. A második világháború teljesen leromobolta az addig fejlődő terület teljes infrastruktúráját. 1950-től Budapest része, 1994-ig pedig Soroksárral együtt alkották a főváros XX. kerületét. 

Tudta-e?


Étel — ital


Sportolási lehetőségek

kajak-kenu, sárkányhajózás, horgászat, futás    

Egészségügy, elsősegély

Orvosi ügyelet

Pesterzsébeti orvosi ügyelet
1201 Budapest, Török Flóris u. 219/A.
+36-1-285-6574, +36-1-283-8763 

Gyógyszertárak

Erzsébet Gyógyszertár
Vörösmarty u. 3. tel: +36-1-283-0314

Gubacsi Gyógyszertár
Téglagyár tér 9. tel: +36-1-421-0141

Cédrus Patika
Nyáry Pál u. 101. tel: +36-1-285-1887

Károly Gyógyszertár
Vörösmarty u. 167. tel: +36-1-283-0220