A Duna gyöngye

Dunakeszi

Dunakeszi Kajak Klub Megállóhely

2120 Dunakeszi, Liget út 1. , Hrsz. 5236
Telefon: +36 70 337 6125 E-mail küldése
Lapátos értékelés: 2

Naplementekor a Duna parti sétányon a vízbenyúló fák alatt andalogni… szinte már túl szép, hogy igaz legyen? Pedig Dunakeszi ilyen.

„Kajakozni” Ez a szó mindenkinek valami mást jelent. Van, akinek nyarat, túrákat, a pihenést juttatja eszébe. Van, aki egyből a küzdésre, szenvedésre és a minden napos edzésekre gondol. Mindennek a csúcsa, ha egy verseny után felveheted a nemzeti színű melegítőt és felállhatsz a dobogó legfelső fokára. Lenézel a Világ tetejéről és látod az emberek szemében a csodálatot és látom a szüleim szemében a büszkeséget. Ez kárpótol mindenért, az elvesztegetettnek hitt időért, a sok edzésért és munkáért. Az emberek azt hiszik ez csak egy pillanat és vége, de aki állt már ott az tudja, hogy örökké ott marad. Nekem ennyit jelent a szó: „Kajakozni” ! Rasztotzky Eszter Világbajnok

Dunakeszi Kajak Klub Megállóhely

Közterületen helyezkedik el Igen
Folyamkilométer 1665
Szálláshely Van a közelben
Szálláshely távolsága 250 m-en túl, de 500 m-en belül
Közeli szálláshely neve Kikelet panzió
Sátrazási lehetőség
Ivóvíz Vezetékes víz
Zuhanyzó Melegvizes
Közösségi konyha
Tűzrakóhely Több van
Közösségi helyiség
Kerékpárkölcsönző
Kerékpárkölcsönző távolsága 1 km-en túl m
Hajóbérlés
Bérelhető hajótípusok Kajak-kenu, sup
Hajószállítás
Büfé Van a közelben
Étterem
Élelmiszerbolt Van 1km-en belül
WiFi
Telefontöltési lehetőség
Parkoló
Legközelebbi tömegközlekedési kapcsolat 1300 m

Mit érdemes tudni?

Dunakeszi a Szentendrei-sziget dunai oldalán helyezkedik el. A tavaly elkészült hatalmas, árnyas fákkal ölelt romantikus sétányon érünk le a kavicsos, lassan mélyülő partszakaszos szabadstrandra. A hosszan elterülő part, az új játszótér, mind ideális körülményeket biztosít a gondtalan strandolásra, labdajátékok űzésére, és mindenekelőtt hajónk vízrebocsátására. Innen számos irányba indulhatunk túrázni.
A kávézók sorával folytatódó sétány, és a fény, illetve hangjátékkal felszerelt Fő téri szökőkút ideális helyszíne egy kellemes vacsorával egybekötött nyáresti kikapcsolódásnak. Két keréken is érdemes bejárni a környéket, egészen Szobig kiépült bicikliutat találunk. 

Pár szó a településről

Dunakeszi könnyen megközelíthető, közkedvelt kiránduló, üdülő és agglomerációs célpont. Gödhöz hasonlóan a Szentendrei-sziget dunai oldalán fekszik. 

Nevezetességek, látványosságok

Alagi Lóversenypálya és Tréningközpont

Az ország egyetlen versenyló tréningtelepe. A történelem során sokat megélt pályán lehetőségünk van lovagolni, versenyeken szurkolni, tavasszal pedig minden évben megrendezésre kerül az alagi lovasmajális. 

Trianoni Emlékmű

2005-ben, a trianoni békediktátum 85. évfordulójára emelték az emlékművet, amely körül kopjafák sorakoznak, rajtuk az elcsatolt magyar városok nevével.

Történelem

Dunakeszi az újkőkortól lakott településnek számít, kelták és rómaiak is megfordultak itt. A középkori oszmán hódoltság e területen is nyomot hagyott. A reformkor több komoly fejlesztést hozott a városba. Hazánk első vasútvonalán, amely Pest és Vác között közlekedett, csupán egy települést, Dunakeszit iktatták be megállóhelyként. A 19. század végén itt kezdett el épülni a Magyar Lovaregylet, megalapozva a lovasport elterjedését a városban. A fejlődés a konzervgyár felépülésével folytatódott, a helyi ipar az 1970-es években az itt élők több, mint 70%-ának biztosított megélhetést.

Tudta-e?

A Magyar Lovasegylet Széchenyi István és Wesselényi Miklós kezdeményezésére jött létre.

Programok

Dunakeszi feszt

2018-ban már 8. alkalommal került megrendezésre a Dunakeszi Feszt, amelynek a Duna-part mellett elterülő, hatalmas zöld terület, a Katonadomb ad otthont. A három napos hétvégi rendezvénysorozaton koncertek, vidámpark, gasztronómiai különlegességek, köztük az ország tortája várja a szórakozni vágyókat.

Dunakeszi Művészek Nyári Tárlata

2017-ben jubileumi 20. alkalommal nyitották meg a tárlatot, melynek során a településen élő művészek kapnak lehetőséget évről-évre, hogy bemutathassák művészetüket.

Étel — ital

Part Cafe

Pazar kilátással a Dunára, stílusos környezetben fogyaszthatjuk el kedvenc kávénkat, és a különlegességeket és hagyományos ételeket is felsorakoztató étlapról választott finomságokat. A kulináris élményt a különböző borvidékek legjobb boraival koronázhatjuk meg.

Pléh Csárda

A vízitúrázás során elégetett kalóriák pótlására tökéletes választás ez a kellemes kerthelyiséggel rendelkező, igazi hagyományos magyar ízekkel bíró vendéglő.

Pancser Pizza

A bisztróhangulat kedvelői számos könnyed étel közül választhatnak a város szívében található étteremben.

Sportolási lehetőségek


Egészségügy, elsősegély

Orvosi ügyelet, mentők

2120 Dunakeszi, Fő út 75-81.
(27) 341 902, +36 27 341 008

Gyógyszertárak

ÁGNES Gyógyszertár
2120 Dunakeszi, Fóti út 77.
(27) 543 115

ÁRNIKA Gyógyszertár
2120 Dunakeszi, Kiss u. 13.
(27) 540 505