A teljes kikapcsolódás fellegvára

Dunabogdány

Dunabogdány Szabadstrand Vizitúra Megállóhely

2023 Dunabogdány, Strand u. 4. Dunapart
Telefon: +36 30 466 7707 E-mail küldése
Lapátos értékelés: 1

Csendes, nyugodt Duna-partja minden természetközeli embert levesz a lábáról.

A Duna szentendrei ága egy nagyon hangulatos partszakaszt tartogat Dunabogdánynál a túrázók számára. A széles, homokos föveny ideális kikötőhely, a strand környékén pedig vendéglátóhelyeket találunk, hatalmas nyárfák árnyékában pihenhetünk. A Duna hűs hullámai pedig fürdőzésre csábítanak. Szentendre felé tovább evezés előtt mindenképpen élvezzük ki a dunabogdányi szabadstrand kínálta lehetőségeket.

Dunabogdány Szabadstrand Vizitúra Megállóhely

Közterületen helyezkedik el Nem
Folyamkilométer 28
Szálláshely Van a közelben
Szálláshely távolsága 1 km-en túl
Közeli szálláshely neve Vár hotel kastélyszálló
Sátrazási lehetőség
Kemping kapacitása 20 fő
Ivóvíz Vezetékes víz
Zuhanyzó Hidegvizes
Közösségi konyha
Tűzrakóhely
Közösségi helyiség
Kerékpárkölcsönző Van a helyszínen
Hajóbérlés
Bérelhető hajótípusok Kajak-kenu
Hajószállítás
Büfé
Étterem
Élelmiszerbolt Van 1km-en belül
WiFi
Parkoló
Legközelebbi tömegközlekedési kapcsolat 140 m

Túrák innen

Mit érdemes tudni?

A Duna szentendrei ágában tett vízitúrák egyik kedvelt megállója Dunabogdány.  Az itt található homokos, kavicsos szabadstrand a Duna egyik legszebbje, tiszta vizében fürödhetünk, evezhetünk, partján különböző strandjátékok, például strandröplabda űzésére nyílik lehetőségünk. A kedves településen végigsétálva gyönyörködhetünk a kőfaragómesterek által készített kapukban, padokban, épületdíszekben. Szárazföldi aktív kikapcsolódáshoz remek terepet nyújt a Duna-part mentén haladó kerékpárút. 

Pár szó a településről

Dunabogdányt Szentendréhez és Leányfaluhoz hasonlóan egyik oldalról a Visegrádi-hegység, míg másik oldalról a Szentendrei-Duna és a Szentendrei-sziget határolja. 

Nevezetességek, látványosságok

Öreg hársfa

Csodálatos matuzsálem, amelynek kerülete 2010-ben 340 cm volt. Üljünk le alá és próbáljuk elképzelni mi mindennek lehetett tanúja az évszázadok során. 

Szent Rókus Kápolna

A település legrégebbi, későbarokk stílusú temploma.

Történelem

A települést írásban először 1285-ben említik, de régészeti leletek bizonytják, hogy már az ókori Róma idején is jelentős katonai táborhely volt. A török hódoltság nem tudta elpusztítani a falut, a megcsappant lakosság mellé németajkúakat telepítettek be.
Mezőgazdasága elsősorban szőlő- és gyümölcstermesztésben volt jelentős. Ipara a kőbányászatot jelentette, ebből fejlődött ki a kőfaragó mesterség, amelynek nyomait a településen járva számos épületen, padon, kapun megcsodálhatjuk. 

Tudta-e?

2017-ben került átadásra az óvodát és az iskolát összekötő köz, amely a jó pár évvel ezelőtt ott állt Kiscuki nevezetű papír-írószerbolt kedves munkatársának a tiszteletére lett elnevezve Kiscuki-köznek.

Programok

Stampok szabadidőpark

Lovaglással, kincskereséssel, erdei nyomozással, és sok már szórakoztató élménnyel várják az odalátogató gyermekcsoportokat.

Étel — ital

Pisztrángos

A pisztráng mindenhogyan jó. De ha még választhatunk is a rengeteg elkészítési variáció közül, használjuk ki a lehetőséget, kóstoljuk végig a kínálatot.

Szúnyog Büfé

Nagy teraszhelyiséggel, esetenként koncertekkel és remek büfé-ételekkel várják a vendégeket.

Sportolási lehetőségek

kajak-kenu, tenisz, futball, futás, kerékpározás

Egészségügy, elsősegély

Orvosi rendelő

2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 94.

Orvosi ügyelet

2021 Tahitótfalu, Visegrádi út 12., Tel.: 26 / 387 030, munkanapokon du. 17 órától reggel 7 óráig, munkaszüneti napokon folyamatosan.

Gyermekorvosi ügyelet

2000 Szentendre, Bükkös part 27., Tel.: 26 / 312 650, Munkaszüneti napokon: 9-13 óráig

2021 Tahitótfalu, Visegrádi út 12., Tel.: 26 / 387 030, Munkanapokon du. 17 órától reggel 7 óráig, munkaszüneti napokon folyamatosan.

Gyógyszertár

Rókus Gyógyszertár
2023 Dunabogdány, Kossuth Lajos u. 96.