A Balaton szíve

Zamárdi

Kajak-Kenu Pont Zamárdi Megállóhely

8621 Zamárdi, Margó Ede sétány , Hrsz. Harcsa u. sarok
Telefon: +36 70 698 9940 E-mail küldése
Lapátos értékelés: 2

Zamárdi egyike a turisták által leglátogatottabb déliparti településeknek. Ebben nagy része van annak, hogy az elmúlt évek során szinte “fesztivál várossá” nőtte ki magát. De véletlenül se gondoljuk, hogy csak emiatt érdemes idelátogatni.

A Zamárdi Vízisport Bázis megnyitásával egy régóta dédelgetett álmunk vált valóra. A Bázison windsurf, kite-szörf, SUP, valamint kajak-kenu felszerelések bérlését és tárolását tesszük lehetővé. Így Budapestről könnyen elérhető közelségben minél többen hódolhatnak szenvedélyüknek, illetve oktatóink segítségével megismerkedhettek ezen sportágak alapjaival. Célunk a közösségépítés, illetve ezen sportágak népszerűsítése minél szélesebb körben.

Kajak-Kenu Pont Zamárdi Megállóhely

Közterületen helyezkedik el Nem
Szálláshely Van a közelben
Szálláshely távolsága 1 km-en túl
Közeli szálláshely neve Weinberger vendégház
Sátrazási lehetőség
Ivóvíz Vezetékes víz
Zuhanyzó Melegvizes
Közösségi konyha
Tűzrakóhely
Közösségi helyiség
Kerékpárkölcsönző Van a közelben
Kerékpárkölcsönző távolsága 1 km-en túl m
Hajóbérlés
Bérelhető hajótípusok Kitesurf, kajak-kenu, windsurf, sup
Hajószállítás
Büfé Van a közelben
Étterem
Élelmiszerbolt Van 1 km-en belül
WiFi
Parkoló
Legközelebbi tömegközlekedési kapcsolat 1300 m

Mit érdemes tudni?

A déli part egyik legkedvesebb, legcsaládiasabb, ugyanakkor legpezsgőbb üdülőtelepülése. Mintegy 10 km hosszú partján több strandot is találunk, amelyek közül a Nagystrand nevű szabadstrand a legkedveltebb tihanyi látképével, kiterjedt zöldterületeivel, árnyékot nyújtó fáival. Terítsük le kockás plédünket, és egy finom lángos, egy üdítő ital, majd egy jó könyv és egy frissítő csobbanás után lessük meg, milyen izgalmas evezési lehetőségeket rejtenek a partmenti nádasok. Egy könnyed evezőtúra keretében látogatást tehetünk a Tihanyi félszigeten is. Zamárdi azonban tartogat annyi lehetőséget, hogy hamar vissza is térjünk és akár gyalogosan, akár kerékpárra pattanva feltérképezzük a látnivalókat. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Kő-hegyet és a ráépült kilátót, ahonnan mesés kilátás tárul elénk Tihannyal, a Badacsonnyal és a közeli déli-parti településekkel. A panoráma nyújtotta nagy örömre a pontot a közeli borospincék áldásos nedűjével rakhatjuk fel. 


Pár szó a településről

Zamárdi Somogy megyében, Budapestről autóval átlagosan 1 óra alatt érhető el. A Balatonboglári borvidék tagja.

Nevezetességek, látványosságok

Szamárkő
A város nyugati szélén található ez a vulkáni utóműködésnek köszönhető látványosság, amelynek kialakulásához, kinézetéhez számos monda, rege kötődik. Korábban áldozati helyként szolgált.

Magyar fájdalom szobor
Margó Ede szobrászművész a trianoni békeszerződés miatti fájdalmában készítette, majd ajándékozta a városnak a szobrot. 

Történelem

Ahogy a környékbeli településeken, itt is nyomot hagytak a különböző hódító népek, úgymint az ókori rómaiak, kelták, germánok, és sajnos akárcsak a környező településeken, a középkorban itt is nagy pusztítást vittek végbe a törökök. Az általuk lerombolt templom helyén ma egy hatalmas kereszt áll. A következő évszázadokban a mezőgazdaság, szőlőművelés, halászat volt a város fő megélhetési forrása, majd a déli parton megépített vasútvonalnak köszöhetően megindult a fejlődés. A fürdőkultúra az 1910-es években indult be a településen, majd a rohamos fejlődésnek köszönhetően manapság a déli part egyik legkedveltebb nyaralóhelye.

Tudta-e?

1932 és 1943 között a település neve Balatonzamárdi volt.


Programok

Zamárdi Kalandpark

Tavasztól őszig, napos időben kötélpályákkal, ugrótoronnyal, élménygőzössel, víziparkkal és rengeteg egyéb szórakozási lehetőséggel vár a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt felhőtlen kikapcsolódást biztosító élménypark.

Balaton Sound

Tavaly jubilált Európa legnagyobb szabadtéri elektronikus fesztiválja, így idén már 12. alkalommal várja Zamárdi a bulizó fiatalokat. 

Strand Fesztivál

Idén 7. alkalommal kerül megrendezésre a teljesen vegyes zenei felhozatallal szolgáló fesztivál. Itt mindenki megtalálja az ízlésének való koncerteket.


Étel — ital

Tiki Beach Bisztró

A parton, fiatalos környezetben, újragondolt és hagyományos standételekkel, finom borokkal és sörkülönlegességekkel várja nyaranta vendégeit a bisztró.

Paprika Csárda

A magyaros ízekre, emberes adagokra, családias hangulatra vágyók nem fognak csalódni. Nem véletlenül a legjobban értékelt vendéglő Zamárdiban.

Cuppó Fagyizó

A finom ételek után jutalmazzuk meg magunkat az igazi gyümölcsből, helyben főzött fagylalttal.


Sportolási lehetőségek

kajak, kenu, futás, úszás, kerékpározás

Egészségügy, elsősegély

Orvosi ügyelet

Siófok Rendelőintézet

8600 Siófok, Semmelweis u. 1.

1-es körzet Háziorvosa: Dr. Cseh Iván Patrik

8621 Zamárdi, Honvéd u. 4.

Tel.: +36 84/ 348-784

Mobil: +36 30/ 847-1377

2-es körzet Háziorvosa: Szabóné dr. Horváth Krisztina

8621 Zamárdi, Honvéd u. 4.

Tel.: +36 84/ 348-760

Mobil: +36 30/ 834-6341

Gyógyszertárak

F.G.H. Patika Bt.
Kossuth Lajos u. 9.
(84) 348 733