"Siófok, Siófok! Köszöntjük kedves utasainkat!"

Siófok

Kajak-Kenu Pont Siófok Megállóhely

8600 Siófok, Deák Ferenc stny. 4. , Hrsz. 5867/5.
Telefon: +36 70 314 4013 E-mail küldése

Szinte épphogy elfogyott az első téliszalámis szendvicsünk, már halljuk is a hangosbemondó köszöntőjét. Ez a hang a nyarat és a szabadságot jelenti az utazók többségének.

Kajak-Kenu Pont Siófok Megállóhely

Közterületen helyezkedik el Nem
Szálláshely Van a közelben
Szálláshely távolsága 250 m-en túl, de 500 m-en belül
Közeli szálláshely neve Plage-on panzió
Sátrazási lehetőség
Ivóvíz Vezetékes víz
Zuhanyzó Melegvizes
Közösségi konyha
Tűzrakóhely
Közösségi helyiség
Kerékpárkölcsönző Van a helyszínen
Hajóbérlés
Bérelhető hajótípusok Kajak-kenu
Hajószállítás
Büfé Van a közelben
Étterem
Élelmiszerbolt Van 1 km-en belül
WiFi
Parkoló
Legközelebbi tömegközlekedési kapcsolat 2000 m

Mit érdemes tudni?

Siófok az ország harmadik leglátogatottabb vidéki települése, amin nem is csoda, tekintettel rengeteg látnivalójára, minden igényt kielégítő strandjaira és természetvédelmi területeire. Amennyiben vonattal érkezünk, a part menti állomásról több, árnyas fákkal szegélyezett sétányon jutunk le a vízpartra. A horgászok által uralt móló végén találkozunk a béke jóságos angyalával, mint a béke, a barátság és az egyetértés nemzetközi szimbólumával. Innen csak egy lépés a két szakaszra, Arany- és Ezüstpartra osztott partvidék, amelyen végig strandok kerültek kialakításra.

Unatkozni ha akarnánk sem lesz lehetőségünk. De miért is vágynánk unalomra? Ha kicsit nyugodtabb élményt szeretnénk, akkor látogassuk meg a Töreki Természetvédelmi Területet, amelynek 49 hektáros nádas tava izgalmas, misztikus, vadregényes túrázást ígér. Mivel védett terület, fokozottan ügyeljünk arra, hogy ne zavarjuk meg a környék élővilágát. A szárazföldön tanösvény vonul végig, így gyalogosan is érdemes felfedeznünk a területet, amelynek pihenőhelyein tűzrakási lehetőség és játszótér fogadja az arra járó vándort. A Balaton mellett nem csak tavi, folyami vízitúrázásra is van lehetőségünk, méghozzá a Siófoknál eredő Sió-csatornán. A csatorna vízállása azonban nem egyenletes, sokban függ az őt tápláló folyóktól, és a Balatontól, így a hajózásához gyakorlat szükséges.

Pár szó a településről

Siófok fontos kikötő és üdülőváros, a Balatonpart legnagyobb városa. A déli-part 70 kilométeréből 17 km Siófokhoz tartozik.

Nevezetességek, látványosságok

Víztorony

A 100 éves épület tetejére üveglifttel juthatunk fel, ahonnan csodás panoráma nyílik a Balatonra és Somogy megyére. Kihagyhatatlan élmény a naplemente megtekintése.

Jókai villa

A ma már szállóként és étteremként üzemelő épület nevének eredete, hogy Jókai Mór itt töltötte utolsó nyarát az akkori tulajdonos vendégeként.

Millenium Park

Több köztéri szobornak, a Zenepavilonnak és szökőkútnak is otthont nyújt ez a kellemes hangulatú, hatalmas területen fekvő park.

Történelem

Ahogy a környékbeli településeken, itt is nyomot hagytak a különböző hódító népek, úgymint az ókori rómaiak, kelták, germánok. A város első írásos utalása az 1055-ben íródott Tihanyi alapítólevélben fedezhető fel. A történelem viharaiban hol hadikikötőként, hol védővonal végződéseként szolgált. Az igazi fejlődés a déli parti vasútvonal átadásával indult, mikor is Siófok könnyen megközelíthető településsé, közkedvelt fürdővárossá vált. A második világháború pusztítását követően vállalati üdülőparadicsom vált belőle, manapság pedig az egyik legfőbb balatoni célpont.

Tudta-e?

A város eredeti neve Fok, a Sió előtagot 1901-ben, a Sió csatorna átadásakor kapta.


Programok

Borpart és Fröccsfeszt Siófok

Ezévben 7. alkalommal várja (nemcsak) a borok szerelmeseit, a balatoni borok legjavát felsorakoztató rendezvény.

Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál 

2019-ben 16. alkalom lesz, hogy Siófokot ellepik a világ minden tájáról érkező jazz-zenészek, fantasztikus hangulatot hozva magukkal.

Nemzeti Regatta

Nem csupán egy verseny, hanem igazi családi, baráti esemény, amelynek keretén belül megmérkőzhetnek egymással a vitorlázók.


Étel — ital

Mala Garden

Balatoni panorámával, kifogástalan kiszolgálással, hagyományos, és távol keleti ízekkel várják a betérő vendégeket.

János Vendéglő

Kockás terítő, pazar ízek, magyaros vendégszeretet.

Oxigénbár és Kávézó

Remek kávé- és fagylaltkínálattal vár minket a Víztorony tetejében található bár.


Sportolási lehetőségek

kajak-kenu, futás, kerékpározás, úszás

Egészségügy, elsősegély

Orvosi ügyelet
Siófok, Semmelweis u. 1, 8600

Gyógyszertárak

Régi Gyógyszertár Siófok
Fő u. 202.
(84) 310 041

Kaduceus Gyógyszertár
Zamárdi u. 4.
(84) 310 935

Korányi Patika
Korányi Sándor u. 14.
(84) 316 079