Keszthely, a Balaton fővárosa

Keszthely

Kajak-Kenu Pont Keszthely Megállóhely/Városi Strand Keszthely

8360 Keszthely, Csík Ferenc sétány 3. , Hrsz. 3823
Telefon: +36 30 436 2963 E-mail küldése
Lapátos értékelés: 2

A 770 éves balatoni város, ahol a nyár pezsgő, az ősz zamatos, a tél jeges, a tavasz harmatos.

A Keszthelyi-öböl a Balaton egyik legjobb helye - közel vannak a Balaton-felvidék tanúhegyei és egy ugrásra található a Kis-Balaton vadonja vagy épp a déli part hangulatos strandjai. A keszthelyi csónakház gyönyörű partszakaszon fekszik, a színvonalas épület a most megújuló Keszthely városi strand egyik új szolgáltatását jelenti - a benne tárolt, kibérelhető kajakok, kenuk, SUP-deszkák a helybéliek és az ide érkező turisták minőségi élményeit szolgálják a szezon kezdetétől.

Kajak-Kenu Pont Keszthely Megállóhely/Városi Strand Keszthely

Közterületen helyezkedik el Nem
Szálláshely Van a közelben
Szálláshely távolsága 1 km-en belül
Közeli szálláshely neve Tulipán vendégház keszthely
Sátrazási lehetőség
Ivóvíz Vezetékes víz
Zuhanyzó Melegvizes
Közösségi konyha
Tűzrakóhely
Közösségi helyiség
Kerékpárkölcsönző
Kerékpárkölcsönző távolsága 1 km-en túl m
Hajóbérlés
Bérelhető hajótípusok Kajak-kenu, sup
Hajószállítás
Büfé Van a közelben
Étterem
Élelmiszerbolt Van 1 km-en belül
WiFi
Telefontöltési lehetőség
Parkoló
Legközelebbi tömegközlekedési kapcsolat 600 m

Túrák innen

Mit érdemes tudni?

Keszthely hazánk legnagyobb tavának a déli csücskében, a Keszthelyi-öböl partján fekszik. Akár vízparti élményre, akár erdei kirándulásra, akár kulturális szórakozásra vágyunk, itt mindezt meglelhetjük. A patinás Fő térről a hatalmas fákban, dús cserjékben gazdag, tavasszal medvehagyma illatot árasztó Helikon Parkon át jutunk le a legrövidebb úton a Balaton partra. Utunk a pavilonsoron folytatódik, ahol kora nyártól késő őszig pezseg az élet. Lángos, balatoni halak, jófajta sörök, sportesemények, főleg kajak-kenu bajnokság idején nincs is jobb hely a szurkolásra. A sétány végén találjuk a igazi balatoni hangulatot árasztó partot és a három keszthelyi strand egyikét, a városi strandot, ahol strandröplabdázhatunk, strandfocizhatunk, fürdőzhetünk napestig. A Keszthelyi-öböl végéről indulva hajónkkal elevezhetünk a modern vitorláskikötővel rendelkező Libás strand mellett, majd ha úgy döntünk, hogy kikötünk, remek kirándulóhelyként szolgál a Keszthelyi-hegység egyik nagy tisztása, a Nagymező. Innen kilátókhoz túrázhatunk, régi, elhagyott, manapság a természet által egyre inkább visszahódított kőbányát csodálhatunk, a kiindulópontra visszatérve pedig szalonnasütéssel, tábortűzzel pihenhetjük ki a tartalmas napot. De nem is kell egy napba zsúfolni a sok látnivalót. Keszthely több napot is megér.

Pár szó a településről

Keszthely a Zalai-domság és a Keszthelyi-hegység által körbeölelve fekszik Zala megyében. Közkedvelt üdülőváros, amit elsősorban természeti adottságainak, de ugyanakkor kultúrájának, szépségének, a keszthelyi emberek vendégszeretetének is köszönhető.

Nevezetességek, látványosságok

Hullám és Balaton szálló

A Balaton-parton található két boldog békeidőket idéző hotel, a Hullám szálló, és a szebb napokat látott, évek óta üresen álló Balaton szálló.

Festetics kastély

Aki Keszthelyen jár, annak “kötelező” látnivaló az esküvőknek is rendszeresen helyet adó kastély és gondosan ápolt ősfás parkja.

Balatoni Múzeum

Az 1898-ban épült, mint Zala megye első múzeuma. A II. világháború során az egész gyűjtemény megsemmisült. Megismerkedhetünk a Balaton élővilágával és a korabeli lakosság életével, tevékenységével.


Történelem

Az őskortól lakott település, amely az ókori Rómát Pannónia provinciával összekötő kereskedelmi út egyik fontos állomásának a része volt. 

Az első komoly fellendülés és a városiasodás kezdete a 14. századra tehető. A török ugyan többször feldúlta, de Keszthely mindvégig magyar kézen maradt. A Rákóczi szabadságharc után a Festetics család birtokává vált a város, akiknek köszönhetően kórház, gimnázium, egyetem és a mai napig népszerű látványosságnak számító Festetics kastély épült.

A 19. században és a II. világháborút követően is elkerülte az iparosodás a várost, amely inkább iskola- és fürdőváros jellegét erősítette.


Tudta-e?

Keszthely egyik éke a korabeli időkben kocsikázásra telepített feketefenyősor, közismert nevén Fenyves-allé, amelyet Festetics Tasziló feleségének, az angol származású Hamilton Máriának köszönhetünk.

Programok

Kis-Balaton

A Zala folyó mocsaras torkolatvidéke, amely fokozottan védett, egyéni vízitúrázásra nincs is lehetőség. Csodálatos élővilággal rendelkezik, ha a közelben járunk mindenképpen látogassunk el erre a varázslatos helyre.


Étel — ital

Halászcsárda

A nyári esküvők tökéletes színhelyéül szolgáló Balaton-parti étterem remek halételekkel, hagyományos konyhával, Keszthely szabadstrandja, a Helikon strand szomszédságában.

Jóbarát vendéglő

Magyaros konyhával, otthonos, meleg környezetben várja évtizedek óta vendégeit.

Paletta

A Libás strand melletti vitorláskikötő ad otthon a 2017-es nyár legjobb strandkajáját, a Pulled Ponty szendvicset készítő Paletta bisztrónak, amely Budapesten is megtalálható, elhozva a fővárosnak a balatoni életérzést. 


Sportolási lehetőségek

kajak, kenu, horgászat, futás, kerékpározás, strandröplabda


Egészségügy, elsősegély

Orvosi ügyelet

Keszthely, Sopron u. 2.
(92)321-000

Gyógyszertárak

Keresztes Gyógyszertár
Csapás út 27 · (83) 510 298

Vaszary Gyógyszertár
Vaszary Kolos u. 6 · (83) 510 120

Park Gyógyszertár
Kossuth Lajos u. 64 · (83) 313 149